Forums VAZ vadītājiem un mehāniķiem vai vienkārši VAZistiem

Moderators: Micuks, Traktorist

ttd
Vazists
Topic Author

Dzinēja Swapa iespējas VAZ

15 Oct 2011, 22:24

Sveiciens.

Mani interesē tieši kādi motori ir ieliekami, piemēram, 6ajā žigulī? Vairāk domāju ārzemniekus. Zinu, ka var no Fiat Tempras un Croma, bet tās nav tās pašas biežāksastopamās mašīnas, ne tā? Kādu 1.8 mehānisko šprici no Audi nevar iemest? Vai kādu BMW 1.8 motorīti?

Cik zinu, tad no Fiat`a swaps derētu bez lielām ceremonijām un metināšanām, bet pārējiem jātaisa būtu 3. pakāpes projekts iekš CSDD, kas maksā 150ls, bet mani interesē cik maksā kvalitatīva projekta sastādīšana(cik sapratu, tad to visu veic, piemēram, RAF Izmēģinājumu centrā, Latvijas autotransporta līdzekļu setifikācijas centrs).

Reāli žigulis ir krievu Fiats, tādēļ tāds jautājums - no citiem motori nederētu? Tipo, piemēram?

homers
Vazists

Re: Dzinēja Swapa iespējas VAZ

15 Oct 2011, 22:40

Forums ir pilns ar projektiem un jautājumiem! Čeko!

ttd
Vazists
Topic Author

15 Oct 2011, 22:43

Forums ir pilns ar projektiem un jautājumiem! Čeko!
Forumu esmu izložņājis diezgan. Apskatījis sadaļā "Mans VAZ" lielu daļu topiku, bet konkrētas atbildes neatradu.

Vai nav īsāk atbildēt, nekā teikt, lai es rokos pa forumu?

Micuks
Vazists
Automašīna: VAZ-21063
Telefons: 26737955

15 Oct 2011, 22:55

Ne īstajā sadaļā meklē!
Ja liek motoru, kura stiprinājumi ter 1:1 tad var likt no citas markas modeļa, tikai ir jāpārreģistrē motora maiņa ~40Ls, ja maina stiprinājumus tad ir jāveic otrās pakāpes pārbūve kas izmaksā minimums uz 200Ls cik man skaidroja csdd inspektors, vēl nesen vasaras vidū!
Cilvēki liek golfa motorus, vajag planci kurš ~60Ls un tad čakars savilkt dzeses trubas, vadi uz paneli uttt... bet nekas neizdarāms. Kopumā tas pasākums izmaksā visai iespaidīgi, bet ja nauda nav problēma tad uz priekšu :thumbup:

ttd
Vazists
Topic Author

15 Oct 2011, 23:00

Paldies. Cītīgāk pameklēju un atradu, ko vajadzēja. Reāli vienīgais, kas atliek ir Fiat motors.

Pēdējās bildes iznākums biedē. Un, ja vēl ir 2,0l Turbo motors, tad rodas jautājums - kur turbo iemest vēl tur var? :D
http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=289

Un cik lasu, tad tur vienkārši ar motoru un pravodku nesaies. Reāli jāņem vesals autiņš ejošs, kā donors. Pēctam var pārtaisīt naglās viņu.

Micuks
Vazists

15 Oct 2011, 23:07

Es šito jautājumu esmu diezgan nopietni izskatījis.....
Par fiata motoriem speciālisti saka, lai ar tiem nesienās, paši par sevi reti un līdz ar to detaļas grūti dabūt!
Par to RAFu vai tad tur vēl ir? Cik csdd inspektors skaidroja, ka tas kantoris, kurš "zīmē" projektus atrodas, kur uz ezermalas ielas!
Rafā tak sen vairs nav Izmēģinājumu centra :Nezinu:

ttd
Vazists
Topic Author

15 Oct 2011, 23:18

Es šito jautājumu esmu diezgan nopietni izskatījis.....
Par fiata motoriem speciālisti saka, lai ar tiem nesienās, paši par sevi reti un līdz ar to detaļas grūti dabūt!
Par to RAFu vai tad tur vēl ir? Cik csdd inspektors skaidroja, ka tas kantoris, kurš "zīmē" projektus atrodas, kur uz ezermalas ielas!
Rafā tak sen vairs nav Izmēģinājumu centra :Nezinu:
Iespējams, neskatījos uz datumu, kad posts bija ielikts šajā forumā.

Pats vēl žiku iegādājies neesmu, bet ir liela vēlme un spēcīga doma to darīt, bet gribētos dabūt viņu naskāku, teiksim uz 100zs, kaut 90 būtu gana. Mocīt VAZ motorīšus slīpējot galvas, griežot aizdedzi utml negribās. Vēl vienīgā sakarīgā doma būtu 1.7 šprice no ņivas, ne? It kā jaudas pieaugums, pēc papīriem, nav nekāds no 1.6 motora, tie esot kādi 5zs tik.

Un, pie reizes - cik maksā žikam 5inieca kārba?

Micuks
Vazists

16 Oct 2011, 00:02

Vienkāršākais variants būtu 1.7L dzinējs, bet vai vajag šprici tas ir cits jautājums, jauda tāpat kur 80Zs ja nemaldos. Pats pirku ņivas motoru un atsevišķi nopirku arī gandrīz visu kas saistīts ar iešprici, trūka tikai ieplūdes kolektors. Reāli man no tā visa bija vajadzīgs tikai skriemelis holla devējam vāks ar holla devēja turekli un ieplūdnieks, kurš nebija jo plānoju būvēt turbo tāpēc arī to vajadzēja, bet citādi var likt kādus horizontālos webwerus :Nezinu: Droseļvārsts viņam maziņš, standarta vadības blokam regulēšanas iespējas nekādas ja to nepārtaisa, tad vai ir jēga pēc tā visa tiekties, protams ja ir iespēja iepirkt par labu cenu tad kāpēc nē.
Viss atkar5īgs kam tas auto būs, ikdienai vai sportam, man jau liekās, ka vai tik nepavīlēt kādu 1.6l tur jau arī ir iespējas kā tilpumu palielināt liekot citus klaņus, bet gan par to pastāstīs speci, nedaudz pafrēzēt galvas kanālus cik nu jēga to darīt priekš mazajiem vārstiem, uzlikt elektronisko aizdedzi, vienkārši uztaisīt kapitalku un tad uzlabot ar iepriekš minēto.
Kārbas cenas atkarīgas no pārdevēja, cits sagrabējušu tirgo par 100ls cits pa 40 labu, visādi var būt :lol:

Micuks
Vazists

16 Oct 2011, 00:03

Bet doma par kādu golfa motoru ar nav peļama, rezultāts būtu ļoti labs, un galvenais ka tie motoriem 8V ir jau lielie vārsti standartā un tur vēl ir jaudas celšanas iespējas 8-)

ttd
Vazists
Topic Author

16 Oct 2011, 00:42

Skaidrs.

Bet golfa motors nozīmētu jau pārbūves projektus utt...

A kādas iespējas veidot tādu kroplu motoru? Piemēram, žika bloks, bet galva no golfa. Vai kā tā. :D

Žikam kapitalka jau maksā diezgan lēti, ne?